Frossarkväll.

Oj vad jag har frossat i godis ikväll, utan att behöva ha dåligt samvete :)

Jag har gjort egna potatischips = hyvlad potatis med kryddor (ingen olja) och så in med det i ugnen. En del blev lite sega, men jag lyckades få till några krispiga. Weee.

Sen som fika till kaffet hittade jag ett recept på Chokladmousse light;

1 äggvita
1 msk socker
1 msk kakao

Vispa äggvitan och sockret tills du kan vända på skålen utan att det faller ner (det var spännande). Rör sedan ner kakaon, försiktigt. Låt stå i kylen högst 1 timme.
Kcal= Ca. 85! Och hur smarrig som helst!!


Nu ska jag gå tillbaka och se Morden i Midsomer ;)

Mysfredag

Nu är det slutet på veckan.. redan. Fast än jag har varit ledig i några dagar nu så har tiden gått sjukt fort.

Idag har varit en underbar dag;
Den började med att jag väckaren ringde kl. 8, jag steg upp, tog på mig morgonrocken, lade mig sedan i sängen igen och var i stort sett död till kl. 10.
Mitt på dagen drog jag in till stan för att gå på Skellefteås finfina museum. Jag skäms över att jag, trots mina framtidsdrömmar, inte ens har satt min fot innanför vårat eget museum! Min ursäkt är att jag alltid har trott att det bara skulle bestå av typ spinnrockar och uppstoppade lakan och dyl. Men oj vad fel jag hade. Det var himmelriket. Fullt med arkeologiska fynd och rekonstruktioner, texter och kunskap... Förhoppningsvis ska jag kunna göra ett nytt besök nästa vecka, då jag inte hann med allt idag.

Ikväll blev jag bjuden på bio av Marcus och Sarah, vi gick och såg 2012. En fantastiskt bra film! Även om jag inte är såld på idén att Mayaindianerna har förutspått vår planets undergång (någon gång måste ju deras kalender ta slut) så låter det inte alltför otroligt att det kommer att ske, någon gång.
I alla fall så var det en jättetrevlig filmupplevelse, och otroligt roligt sällskap. Tack så mycket :)


RSS 2.0