Min nya stjärna <3

Sitter nu med min nya dator, och jag älskar den. Den kommer även vara perfekt när jag är på flygplatserna i väntan på att få kliva på planet/bussen.
Igår bokade jag en plats på bussen som tar mig från Heathrow till Brighton, även om det bara skulle kosta ca. £1 mer att köpa biljett på plats, så är det skönt att redan ha den i handen. Jag såg till att ha gott om tid på Heathrow, då chansen att jag går vilse är ganska stor, samt att jag har varit med om att bagaget har försvunnit på denna flygplats. Men inget ont om Heathrow, jag gillar flygplatsen.

Idag har även min soon-to-be-roomie införskaffat lite möbler till oss, och med tanke på att vi delar på priset blir det inte ett alls farligt pris ^^. Känns även skönt att veta att jag inte behöver sova på golvet första natten, då jag inte kommer ha med mig något så klumpigt som en luftmadrass. 

Nu ska jag börja göra mig i ordning för jobbet, har varit bortskämd med 3-dagars ledighet, så jag har fått vila upp mig inför veckan som kommer. Är otroligt glad att jag får jobba så pass mycket som jag får, eftersom att nu behöver jag verkligen pengarna.

Oj. Datorn fungerar faktiskt.

Jag har äntligen formaterat om datorn (eller rättare sagt har min lillebror formaterat om den). Äntligen kan jag använda internet och MSN. Sitter just nu och installerar in de program jag kan tänkas behöva, boring. Men jag upptäckte att nu har jag även harpan och hjärter på datorn! What?! Har inte haft det sen vi skickade iväg lådan på lagning, är lite orolig att mitt harpan-beroende ska återuppstå :S

Imorgon ska jag förhoppningsvis få min nya älskling, då ska jag väl börja om igen med att installera in program osv. Men det kommer det att vara värt ^^

Innan jag hämtar den lilla datorn ska jag gå på stan och inhandla lite småsaker som kan vara bra inför resan och för att fördriva tiden lite.

Asus EEE PC 940

Är nu en Mini-PC rikare (och några tusenlappar fattigare;P). Det var ett smart drag att ta med fadern och brodern till butiken, för jag såg ut som ett stort frågetecken när försäljaren frågade mig om olika saker. Till slut gav hon upp och riktade sig mot pappa med frågorna haha.

 


Jag kunde inte låta bli att köpa till en väska, trots att mina medföljare tyckte det var onödigt. Men... jag och väskor. De borde ha lärt sig vid det här laget ^^

Datorn fanns inte i lager, men de skulle beställa in den så på onsdag kan jag hämta ut den :) Jag som är så barnsligt otålig kommer att räkna ner minuterna.

Med biljetterna i handen.

Har nu bokat biljetterna. Den 26:e februari 06.25 lämnar jag Skellefteå och kl. 13.25 (engelsk tid) landar jag på Heathrow. Sedan hur jag tar mig därifrån återstår att se, men de har underbara coaches som kör ut till Brighton. Har inte bokat en plats på en sådan ännu, får vänta tills lönen kommer.

Sitter och tittar på olika bärbara datorer. Det lutar åt att jag ska köpa en mini-PC, perfekt att ha resa med. Har egentligen bara två krav, datorn ska vara billig samt kunna använda trådlöst internet-uppkoppling. Att den är liten är bara ett plus :) Det är väl inget fel om den ryms i handväskan? ;)

Officiellt klar.

Nu är jag klar med skolan. Skönt. Ska fira detta med en klippning, vet inte hur jag ska klippa mig, får väl helt enkelt fråga frissan ^^. Efter klippningen ska jag träffa Johanna & Anton :D

I helgen ska det bokas biljetter, ska även se om jag kan hitta en billig och bra bärbar dator att ta med, skulle vara underbart att ha en med sig.

Annars då? Har jobbat hela veckan, är ledig idag, och jobbar lördag & söndag. Nästa vecka vet jag inte hur den blir, men det är väl alltid någon som blir sjuk eller vill ha semester.



Tomas Verner, vad hände?

America is in the air.

Känner mig lite smått amerikansk för tillfället. Såg slutet av den direktsända "showen" med Obama och en mängd artister. När de sjöng "this land is my land, this land is your land..." - låten sjöng jag nästan med, vilken stämning det var där ^^ Heja Obama!

Annars då? Tillbringade som sagt fredagskvällen med Mon, det var verkligen jättekul. Vi åt hemmagjord chokladmousse, spelade olika frågespel mesta delen av kvällen och jag passade på att ställa miljontals frågor inför England. Är helpeppad, men har även börjat inse vad, eller rättare sagt vilka, jag lämnar efter mig. Suck. Så många man kommer sakna, även om det bara är för två månader. Men tänk om det blir en längre tid. Okej, inte tänka på detta nu, kan inte ligga och grubbla hela natten :P

Lördagskvällen spenderades med Ida och Malin. Vi hyrde film via cdon.com, vilket tog säkert över en timma innan vi kunde bestämma vilken film vi ville se. Det slutade med "The Strangers", en rätt okej film men kanske ingen jag skulle rekommendera, även om jag skrek som en liten 7-åring till en del scener.

Imorgon är jag ledig, finally. Ska försöka samla ork till att städa och ev. formatera om datorn, börjar bli irriterad över att inte MSN fungerar och att internet tjorvar.

Less.

Äntligen färdig med kompletteringen. Men nu får alla i min närhet akta sig för att ens nämna ordet "bensår", för risk att få en sko i huvudet.
Men nu är det klart. Imorgon när jag skickar in det (har inte vågat det ännu) så är jag arbetssökande igen. Eller snarare i-hopp-om-att-få-arbeta-på-äldreboendet igen, sedan, om ca. 1½ månad är jag arbetssökande i England :)

Nu har jag roliga saker att se fram emot i helgen. Träffa Mon imorgon, vi ska baka något veganskt och spela spel och gotta oss. På lördag ska jag träffa Ida och Malin och sedan nästa vecka ska jag planera in ett besök hos frisören. Får se vad det blir för spännande ^^


15 januari.

Grattis på födelsedagen.

Högpresterat de sista dagarna.

Så, helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. För det första så gick opponeringen bättre än väntat, en liten komplettering (som faktiskt var väntat). Men sedan kom jag hem, och det var som jag misstänkte, jag hade feber. Så surströmmingen med vännerna blev inställd och jag har mestadels bara legat och sett TV eller legat med en mörk tygbit ovanpå ögonen så att dessa inte ska börja svida p.g.a. ljus. Men lite grann har jag presterat under dessa dagar; Jag har lärt mig alla namnen i säsong två av "Beauty and the Geek" samt vet jag nu att jag inte är smartare än en 5th grader.

Annars så slänger jag mig över telefonen så fort det ringer, i hopp om att det är jobbet. Idag fick jag faktiskt två tider som kanske kan utökas till att jag även får jobba i helgen, det är bara att hålla tummarna ^^

Risk för lappsjukan.

Nu får det vara nog. I alla fall verkar det vara vad min mamma tycker. Hon tyckte nog att böckerna/datorn/TV:n har hållit mig gisslan länge nog, så hon drog ut mig i friska luften för en promenad. Vet inte om det var miljöombytet, täckbyxorna eller den friska luften som gjorde mig svimfärdig direkt jag satte foten utanför dörren. Men skönt var det i alla fall, (när mina tår väl hade tinat).
Granskningen är typ klar. Ska kolla igenom imorgon också, för att se om jag har några nya ideér. Vet inte hur lärarna har tänkt att man ska lägga upp detta, men jag gör det på mitt sätt.

Imorgon får jag ännu en anledning att gå utanför det osynliga magnetfältet som omger huset, för att träffa några vänner ur min gamla "plugg-grupp" på stan och luncha :) Ska bli jättekul att träffa dem, vi har inte träffats på evigheter.

Ännu en dag hemma

Känns som jag håller på att bli galen av att gå hemma och inte göra något vettigt. Jag kan göra något vettigt, som t.ex. att göra klart min "granskning" av ett arbete, eller höra med jobbet om de behöver mig. Men nej, det enda jag gör är att gå omkring, ser ut som en zombie, ser TV, sitter vid datorn eller läser. 

Läsa är nog något jag bör göra nu, har i ett svagt ögonblick lovat en vän att efter jag har läst ut "Bröderna Karamazov" ska hon få välja en valfri Håkan Nesser-bok som jag ska läsa. Bara för att hon ska bevisa att han är den bästa författaren. Ärligt talat så tvivlar jag på det, men det är något som är värt att kolla upp ;)  

Jag ska sitta uppe ett tag till och se "2½ men", sen ska jag försöka sova. Har börjat vända på dygnet nu också. Suck. Jag kommer bli galen av att vara i England i två månader utan ett arbete, men iofs. Jag kommer ju vara i England, så någon anledning har jag då att stiga upp och göra något utav dagen.


En låt som har fastnat i mitt huvud sedan nyårs, här i en lite bättre video.

Dags att slita sig ifrån datorn.

Okej, jag erkänner; jag fastnade framför datorn. Eller utkastet mer specifikt. Men nu är det dags att sova, om jag ska idas pre-opponera på ett arbete imorgon. Ugh, det är det värsta med universitetet, när man ska granska någon annans arbete. Hur lätt är det när man själv inte på något sätt kan mer än den som har skrivit arbetet? Jag har ett mantra som kommer gå i mitt huvud hela fredagen; "Sista, sista, sista..." Sedan är det England. Jag har insett att det lär bli endast ca. två månader, men bättre det än att vara kvar här då man inte vet vad man vill göra, då England är något jag vill. Kanske finns det något jobb för mig där, helt omöjligt kan det väl inte vara?


En väldigt vacker låt, eller om någon är på för bra humör, kanske den här kan balansera till det lite:)


Godnatt!

Återgå till det sociala livet?

Oj. Känns som de senaste dagarna har jag bara varit instängd inomhus. Möjligt att det även är så. Inte haft någon större koll på vad som händer utanför Forks. Ja, jag har suttit fastklistrad med "Twilight"-böckerna. När man t.o.m. börjar drömma om vampyrer är det bara att inse att det är dags att bryta upp ;)

   


Lite jobbigt att läsa att författaren tydligen har lagt upp ett utkast av en femte, extra bok. Ska försöka hålla mig borta från den. I alla fall tills imorgon ;)

Har skickat in arbetet nu. Sista arbetet. Vet inte om det är för att det är det sista som jag känner extra press, eller bara det att jag inte är nöjd med det, men jag började nästan hyperventilera och kallsvettas när jag skulle skicka in det. Fick ha nedräkning med Malin när jag tryckte på knappen. Efteråt brukar man kunna släppa det ganska fort, men nu istället tänker jag på vad jag kunde ha ändrat och bla bla bla. Det är i alla fall sista.

Något måste jag göra för att distrahera mig. Hmmm.. blir väl kanske att läsa det där utkastet ändå? Eller se någon film? Eller fortsätta med en annan bok som jag tagit en liten paus ifrån. I-landsproblem.

RSS 2.0