Varm i hjärtat.

Kom hem, irriterad på en människa som kände det som sin plikt att påminna mig om hur dumt det är att sluta med studierna; "Du är ju nära", "Du har redan förlorat mycket studiemedel". Som att dessa tankar inte har virrat omkring i mitt huvud i ett år?
Jag var idag på den nya avdelningen, verkar jättemysig, personalen är jättetrevliga men efter mitt samtal imorse kändes det bara tungt.
Så en smått aggressiv Erika öppnade dörren hemma. Det första som mötte mig var min lillebror som sträckte fram ett kort med texten "With Love From London" och han läste samtidigt upp den mening som värmde mig mer än något annat och gav mig det största leende jag har haft på evigheter "Håll drömmarna vid liv!". Detta var det bästa som någon kunde ge mig just nu, och jag är så tacksam för min fina vän som känner mig så bra, att hon visste att detta var just vad jag behövde.

Så tack Monika, tack så mycket! Det där gav mig nya krafter, ny motivation och en helt underbar känsla av lycka. Tack!

Paltkoma.

Oj vad ont i magen jag har. När det serveras palt i våran familj, slutar det alltid med en tävling mellan oss barn. Dessvärre brukar mina bröder vinna, men jag vill ju inte vara vad vi kallar mesig, så man trycker i sig tills man knappt kan andas ;P Gott var det då.

Nu har jag klarat av 50 % av denna termin, weee :D Och jag gissar att nästa halvan kommer gå ännu fortare, då vi har mer skolarbeten att göra.

Imorgon 6.30 bär det av till Umeå för att träffa Johanna och hennes lilla familj bestående av pojkvän och hundvalp, ska bli jättekul :D

Tsss...

Jag har varit så nöjd hela dagen, nöjd för att jag var lyckligt ovetandes. Jag tänkte, när jag gick hem från sjukhuset kl. fyra, "Åh, så skönt. Bara lite grann kvar att skriva på arbetet. Vilken härlig kväll jag ska få." Satte mig kl. sex och började skriva. Sedan rusade tiden iväg. Höll på att missa "House". En timmes paus, sedan satte jag mig återigen, och nu är jag klar. Fem timmar! Men äntligen klart och ivägskickat :) Nu återstår väl inte så mycket mer för mig att göra än att sova. Tur att jag har kväll imorgon, så jag får en lång sovmorgon. Sweet.

Kul..

Satt i lugn och ro och bara koncentrerade mig på dessa jäkla bitar som lyckas på något sätt försvinna när man vill ha dem, för att sedan dyka upp mitt framför näsan på en. I alla fall, så fick jag helt plötsligt flashbacks från för några år sedan. Det var då en människa som jag inte känner, snarare en bekant, men som jag fortfarande ser upp till som sa till mig "Erika, i framtiden borde du satsa på något inom humaniora." Skrämmande att denne person, som egentligen inte kände mig, ändå kände mig bättre än vad jag själv gjorde.  Men i alla fall, jag ångrar inte de här senaste två åren, önskar dock att jag inte förlorat CSN-medel, men jag har utvecklats så otroligt mycket. Jag har lärt känna fantastiska människor, och framförallt mig själv.  Nu är det ju så att jag vet inte riktigt vad jag vill, men det blir nog något inom just humaniora. Arkeologi kanske? Troligt. Journalist? Detta är inte heller omöjligt. Men först ska det bli skönt med ett break från skolan, bara jobba och förbättra min engelska och få uppleva det land, som jag älskar, på riktigt. Även om jag varken skulle få någonstans att bo eller ett jobb, så ska jag fara. Om jag så ska måste jobba i Sverige, leva upp pengar i England, jobba i Sverige, använda pengarna återigen till att spendera några veckor i England osv..


God morgon

There is no hope for a civilization which starts each day to the sound of an alarm clock. 
- Author Unknown



Känner lite så nu på morgonen. Tur att jag har Mika som väckarklocka, annars skulle jag bli gal'n. :)

God natt

Nu är det nog dags för Erika att sova. Vetefan hur jag ska kunna somna. Hmm.. får se om det blir något avsnitt till av "Sex and the City". Möjligt.

En great mate dag har det då varit :) En härlig söndag.



Så bra.

För att få något gjort ska man bestämma sig för att inte göra det.

Jag är verkligen som ett barn. Värre faktiskt. Om någon säger åt mig att inte göra något, så blir det förstås ännu mer frestande att göra det. Det gäller även när jag själv säger att åt mig att låta bli. Då gör jag det. Tydligen gäller detta även skolarbeten, vilket är väldigt positivt. Synd bara att jag kom på detta nu och inte tidigare (Ô_o)
Jag hade ju som sagt lagt upp min dag (se tidigare inlägg), vilket självklart resulterade i att jag inte gjorde som planerat. Jag drog mig för att plugga och hamnade framför "Sex and the City" och datorn i alla fall likförbannat. Klockan tickade på till den var halv sju, och jag hade helt bestämt för att skippa att plugga ikväll, det är ju söndag, och istället ta tag i det imorgon haha. Men sen satte jag mig ändå framför Word för att skriva. Och vips, nu sitter jag vid ett skrivbord, täckt av böcker, och har bara lite kvar att skriva, sedan kan jag inte göra så mycket mer ikväll, utan det får bli imorgon då jag kollat upp lite saker samt kolla igenom arbetet.

Har ni smakat mandarinerna som finns nu btw? Eller clementiner.. Skillnad? I alla fall, sjukt goda. Har tryckt i mig två st samt jordgubbste under mitt lilla arbete. Mums. Om När jag far till England måste jag köpa mer av detta underbara te. Eftersom att jag lär måsta sluta snusa så kommer jag ha ett nyttigare beroende ^^

En bit..

Okej, så min plan gick inte som jag tänkt mig. Men jag gjorde då en sak som stod på listan, påbörjade pusslet ^^. Har suttit och gått igenom hela kartongen på jakt efter en bit, bland drygt 900 i lådan. Hmpf. Men jag fann den till slut.
Har varit lite fundersam kring vem pusslet egentligen föreställde, det enda som stod var "Amenophis". Fick googla och kom fram till att det skulle tydligen vara Akhenaton. Tycker det är lite ironiskt, då denna kung var så gott som den enda som inte brukade ha förskönade avbildningar av sig själv. Men på detta pussel.. ja, jag lägger upp en bild så är det bara att begrunda :)

Jag gillar verkligen att lägga pussel, för jag är en relativt stressad person, och det är det enda tillfället som jag verkligen inte kan stressa. Det är skönt. Men tyvärr så måste jag börja med arbetet nu. Suck.  


Har du tänkt på...

...att nuförtiden lever vi mycket i framtiden? "På måndag ska jag börja leva hälsosammare", "När jag får pengar ska jag ta tag i saken och börja träna", "Någon gång ska jag resa till Kina".
I alla fall så låter det här precis som mig. Jag är sämst på att ta tag i saker, utan jag skjuter upp dem. Alltid. Men för ett tag sedan började jag tänka mer på detta, och försöker verkligen att leva idag, inte imorgon.

idag ska jag göra de saker som inte bör skjutas upp. Jag ska först och främst skriva på mitt arbete till skolan, sedan ska jag ut och gå, städa lite och sedan kan jag njuta av en kväll med mitt nya pussel och film på 4:an. En helt klart värdare dag än att ha "Sex & the City"-maraton som planerat.

Jag uppdaterar väl hur det gick:)


Crazy

Nyss hemkommen från Ida. En trevlig kväll, och som vanligt när vi tre träffas, helt galen. Fotbollsmatchen var väl sådär, inte så spännande kanske, men ganska nöjd med Sveriges insats.
Före matchen var vi på Obs!, jag hade fått tjejerna att lova mig att se till att vad som än hände skulle jag inte köpa något. Det slutade ändå med att jag gick därifrån med ett pussel och en pusselmatta. Man ber dem om en sak, vafan;) Men det var ett egyptiskt motiv och de såg väl längtan i mina ögon ^^

Så nu ska jag ta och börja på detta pussel och se hur långt jag kommer innan jag går in i någon slags sömndvala.

pcm

Oj så härlig dag. Nu pratar jag inte om det fantastiska vädret, som jag har sett genom fönstret, utan en hel dag då jag sovit länge, sett "Mord i Sinnet" från i söndags, två "Sex and the City"-avsnitt och två trevliga telefonsamtal. Det har även blivit en del sökande efter lägenheter i Brighton som jag har suttit och drömt mig iväg till. En som låg så nära tågstationen att jag var nästan på väg att maila och be om att få hyra den direkt (Ô_o)
Nu är jag lite smått stressad, har inte börjat göra mig klar ännu inför kvällen och har glömt bort att äta, så börjar bli liite hungrig. Det är inte ofta det händer haha.
Kvällen blir att tillbringa med Ida och Malin framför Sverige-Portugal matchen ^^ Gissar att jag kommer få gömma mig bakom Idas gigantiska soffkuddar under hela matchen.

Ha en trevlig lördagskväll!

Sympatiresefeber

En kväll som såg ut att bli att dega framför "Idol" ensam blev istället till en tokrolig kväll med Mon. Jag for över för att hjälpa henne packa, slutade dock med att hon packade och jag satt och drömde om hur livet kan se ut om mindre än ett halvår. Som Monika säger så är det underbart att drömma, men det är svårt att vara realistisk när drömmen inte är helt ouppnåelig. Vi kan klara detta, jag tror på det, så länge som båda vill är det fullt möjligt. Att hitta bostad? Fullt möjligt. Att hitta ett arbete? Även det fullt möjligt. Eller? Det är inte precis som att vi är de första svenskarna som flyttar till England. Jag litar fullt på att Mon fixar allt tills när jag kommer dit ;)

“To dream anything that you want to dream. That's the beauty of the human mind. To do anything that you want to do. That is the strength of the human will. To trust yourself to test your limits. That is the courage to succeed.”

Lycklig!

Jag nästan flyger fram i huset. Det var länge sedan jag kände en sådan här energi. Efter ett väldigt trevligt samt motiverande samtal med Monika så är jag väldigt lycklig. Vet inte om det kommer bli av, projektet vi har, men det skulle vara så roligt :D

Det blev lite ändrade planer med denna helg, istället för Umeå imorgon så skjuts det upp till om två helger. Längtar efter att träffa min vän :)

Istället blir det bio med Ida och Malin, om det nu inte blir att se Sverige möta Portugal! Hade totalt glömt bort att det var imorgon. Hmm.. Måste ta ett snack med tjejerna.

Ikväll blir det då middag hos grannarna, trevligt:)


God morgon!

Nu har jag äntligen börjat piggna till lite, har gått som en sengångare de senaste 45 minuterna. Lite jobbigt nu när det är så jäkla mörkt på morgonen :/ Det är mysigt när man väl är uppe ur sängen och man inte tror att det är mitt i natten. Idag kommer jag tillbringa dagen på jobbet, sedan är jag bortbjuden på middag ikväll och imorgon är det Umeå som gäller för att träffa Johanna, Henke och deras lilla färskkläckta valp Molly :D

Ha en bra dag!


P.s. I love you.

Nyss hemkommen från jobbet. Vet inte om jag har varit riktigt 100 där, då mina tankar har vandrat konstant till 3 månader framåt. Jag måste ha kommit i den inte lika kända 20 års krisen. Förhoppningsvis går den över om dryga en månad :)

Fick ett mail från cdon.com där man kan hyra "P.s. I Love You" för 9 kr. Har längtat efter att se denna film, lite frestad att hyra den ikväll, men å andra sidan kanske inte så smart då jag ska upp 5 imorgon. Fan, nu tänker jag så där oimpulsivt igen. Crap.

Jag har verkligen fastnat för denna låt idag. Suck.. Videon får mig bara att vilja sätta mig på närmsta flyg till Irland, och läsa en utav mina favoritböcker, "Circle of Friends", en fantastisk bok.


Vad vill du bli när du blir stor?

En hel timme. En hel timme har jag suttit med arbetet. Det lär bli att ägna någon kväll åt det ändå. Men jag får skylla mig själv, så enkelt är det :) Börjar i alla fall att se slutet av tunneln.

Tänkte spinna vidare lite på det ämne som tre tjejer diskuterade igår. Framtiden. Vissa av oss har så gott som nått sin dröm, enligt mig. Och jag är glad för hennes skull. Väldigt glad. Hon förtjänar det. Lite roligt är det ändå, att min bäste väns dröm är min mardröm och tvärtom ;) Motsatser dras till varandra.

Det är lite skrämmande för någon som alltid vetat vad hon vill bli, alltid känt ett inre lugn när det gäller framtiden. När andra människor oroar sig för att de inte vet vad de vill och ska göra i framtiden, så har jag suttit där lugn och fridfull, för jag har alltid vetat. Nu vet jag ingenting. Och det skrämmer mig, mycket. Men samtidigt så finns det ett litet pirr av spänning i magen, vem vet var jag är om 20 år. Mina vänner tror att jag kommer vara en gift tre barns mamma som bor i ett idylliskt kvarter någonstans i Sverige. Nej tack. Jag menar inte att det är ett dåligt liv, tvärtom, jag är uppväxt i en sådan familj, tre barn, villa, volvo, vovve, och jag har haft en lycklig uppväxt. Men jag känner ändå på något sätt att jag hör inte hemma här, det är inte jag. Det är lite knäppt att vara i London och Brighton i en vecka på semester, men det känns som att det är mitt riktiga hem, och när planet lyfte hem till Sverige, kändes det som att jag var på väg på semester, men snart skulle få komma hem, hem till dessa underbara städer. Jag gillar storstäder. Jag gillar allt folk, alla dessa lustiga prickar i Brighton, som bara är. Gå omkring på kvällen i en stad som aldrig sover. Överallt höra det vackra engelska språket. Aldrig veta vad man ska få se. Det är en underbar känsla.



 


Morgongodis

Nyuppstigen och nyäten. Gav mig själv en liten sovmorgon, skönt med de där extra 40 minuterna. Nu är det snart bara att dyka ner i böcker och artiklar så att man blir klar med det här arbetet någon gång.
Har varit inne och snusat lite på youtube för att hitta de bästa morgonlåtarna.

Mina 3 morgonfavoriter
1. Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody
2. Cher- The Shoop Shoop Song
3. Mike & the Mechanics & Paul Carrack- Looking Back (over my shoulder)

Enjoy!

En sista gång.

Helt underbar kväll. Tack Johanna och Monika. Tack för att ni ville komma hit, och tack för att ni stod ut med mitt utragande tjat. Det är tur att jag har er:)
Ikväll var sista gången som vi fick träffa Mon innan hon drar iväg till England. Igen. Hoppas allt går bra för dig vännen:)

Det var ett bra tag sen jag kände mig så motiverad som jag gjort ikväll. Snart, snart kan jag fara iväg till England, försöka hitta ett jobb, en bostad. Om jag vill. Jag kan göra vad jag vill, det är det bästa jag har. Den fria viljan. Vem vet, kanske far jag iväg till Brighton, kanske hittar jag ett arbete där. Om 30 år kanske jag bor i Brighton, London, New York, Paris eller varför inte Irland? Ingenting är omöjligt. Vi har alla möjligheter, vi har styrkan att göra det vi vill av våra liv. Glöm aldrig det. Du bestämmer över ditt liv. Bara du.


Snart avhoppande sjuksköterskestudent söker arbete.

Jag och Johanna diskuterade lite grann kring hur våra CV:s skulle se ut. Min skulle väl bli något liknande;
21 årig ung kvinna söker arbete.
Gått Samhällsprogrammet på gymnasiet. Arbetat som vårdbiträde. Gått sjuksköterskeprogrammet i två år, punkt.
Söker yrke, helst inom arkeologi/historia, helst i England. Irland går också bra. Och USA.
Vill ha ett yrke som är bra betalt, få resa mycket i världen, och framför allt, det ska vara roligt. Har ingen som helst erfarenhet eller utbildning förutom vårdyrket, men skulle vilja prova något nytt. Ej serviceyrken. Ej städyrken. Ej transportyrken.
Det får gärna inkludera att skriva.

Jag tror arbetsförmedlingen skulle älska att hjälpa mig att hitta ett jobb. Inga krav alls här inte. Önskar att det fanns något jobb då man fick betalt för att resa.

Monika ska få hålla ögonen öppna för mig i Brighton. Kanske kan jag ta bort lite krav, bara kanske.

Jag som haft hela mitt långa liv planerat, alltid haft mål och planer, alltid vetat vad jag vill, står inför 1½ år då jag inte vet vad jag ska göra. Jag vet vad jag kan göra, men jag vet inte vad jag vill göra. Det är lite skrämmande faktiskt.

Herre min je.

Sitter och skriver på en uppgift till skolan. Finns ingenting som går upp mot en solig, vacker höstdag, och att sitta inomhus och slå upp läkemedel i FASS ;) Okej, så farligt är det inte, jag går ut lite då och då på balkongen för frisk luft. På skrivbordet finns det lite choklad som hjälper också. Radion spelas för fullt, Lugna Favoriter. En låt som är tokigt bra dök nyss upp och ville dela med mig av den. Första gången tror jag som jag faktiskt gillar en låt som varit med i Eurovision Song Contest upptäckte jag nyss :)

Ikväll ska Monika och Johanna titta förbi:D Inte avundsjuk på Monika, oh nej, verkligen inte. Vadå, fara till England på obestämd tid? Tsss.. ;) Kom ihåg att det finns en stor chans att jag kommer och hälsar på :D:D Vill så mycket tillbaka till mina två favoritstäder, London & Brighton. Snart så :)

Njut av denna fina dag och denna låt.


Stackarn.

Såg den här videon på AFV, och tro det eller ej, men den fanns på youtube. Shocker.


Ett sista inlägg.

Shit, nu börjar jag fastna i bloggträsket. Har suttit lite vid youtube och tänkte bara lägga upp två st videos som förtjänar ett "shout out". Den här människan är så jäkla fantastisk. :D Nu ska jag grabba tag i en tidning. God natt!


Bunifa on a blind date.


Bunifa's driving test.

Creds till Pervin som tipsat mig om henne :)

Mmmms..

Okej, så kvällen blev inte riktigt som jag planerat, den blev faktiskt bättre :)

Ca. 30 sekunder efter förra inlägget kom jag, Marcus och Sarah så impulsivt på att vi skulle fara och äta middag på Tattung och sedan hämta upp päronen på flygplatsen.
Det blev 4 små rätter till middag, mums. Efterrätt bestod av friterad banan och glass. Bananen var en aningens för söt för min smak, och jaa... det var mjukglass som jag bestämt för att "refusera", så glassen slank ner.

När vi väl var på flygplatsen var det nära att vi vände när vi såg hur bruna våra föräldrar var. Vem fasiken är det jag har ärvt blekheten av egentligen?! Inte ens om jag är i Turkiet 1 vecka kan jag få ett uns av färg. I så fall röd färg. Jag skulle kunna ta jobb som jultomte.

Självklart hade de kommit ihåg det enda som jag önskade mig från utlandet, det enda som för mig skulle göra timmar av flyg uthärdligt... Nämligen M&Ms.

Så nu sitter jag här, med en påse av detta fantastiska godis, och väntar på att duschen ska bli ledig så att jag sen kan lägga mig och läsa och bara ta det lugnt för resten av kvällen. Himmelskt

 

En klassiker...

Varning för exploderande hjärnsubstans!

Fan vilken huvudvärk jag har. Är det så illa att mitt i vanliga fall ekande huvud, får någon slags reaktion p.g.a. information som strömmat in? Troligen.
Det har varit en väldigt händelserik dag, vilket resulterat i att dagen gått fort. Jag tycker verkligen synd om sjuksköterskan jag gick med, hon fick vara överallt.
Sedan blir det inte bättre av att läkare kommer och ger en extra jobb genom att paja nålar. Snälla, tänk lite.

Men nu har jag hela kvällen att se framemot. Jag har 5 olästa tidningar att bläddra i och "Cityakuten" börjar om, och har fortfarande kvar att se "Mord i Sinnet" från igår. Nice!

Skogstokig. Igen.

Fick ett röstmeddelande av min äldre bror som för tillfället befinner sig på Irland. Tydligen så uppskattas det inte av någon som ringer från den Gröna Ön att jag har ett mobilsvar som räcker.. ett tag. Så det blev lite klagomål på det samt en del visor för att jag inte hade på mobilen så han kunde få höra min avundsjuka röst när han berättade att han och några vänner gjort en roadtrip genom Irland i helgen, och att han, vid tillfället han ringde, stod och kollade ut över havet, med en mjukglass i handen och det var tydligen tokvarmt (inget snöblandat regn där inte). De som känner mig förstår nog hur galet mycket jag önskar att jag var där för att trycka upp glassen i ansiktet på honom ;)

Löften till mig själv:
1. Resa till Irland innan hösten 2010.
2. Aldrig mer äta mjukglass.
3. Skaffa ett ännu längre mobilsvar.

Ny dag, nya möjligheter

Trevlig kväll igår. Sov 15-17 p.g.a. väldigt lite sömn natten innan, fick höra ett skrik från nedervåningen, som om någon blev jagad av en yxa. Det var värre, Markus hade på något sett lyckats spruta surströmmingsspad över hela Sarah. Haha stackarn.

Surströmming blev det då, gottigottgott.
Intressant samtalsämne vid maten: 

Jag- Tänk om ni faktiskt inte finns. Det kanske bara är mina sinnen som skapat er.  
Sarah- Kanske ligger jag i koma och "drömmer" allt det här.
Marcus- Tänk om alla är robotar, förutom jag...
Jag och Sarah- ???
Marcus- Brukar inte ni tänka så? Jaha, då är det bara vi killar som gör det..

Sedan blev det lite surfande på nätet, läsa lite ur pop.ark. tidningarna jag fått hem. Kvällen avrundades med hallonpaj och TV med "ungdomarna".

Nu ska jag snart gå och göra mig redo för jobbet. Börjar få lite panik över arbetet som ska in. När fan ska jag hinna skriva det? Kvällar och helger. Perfect.


livet går vidare

Efterfrågad (?) uppdatering.

Har fått förfrågningar av någon om jag inte har tänkt komma hem från Åsele, så det kanske är dax att uppdatera lite. Det händer inte så mycket just nu i mitt liv (ovanligt). Är ute på praktik på ortopeden, och jobbar för fullt. De flesta vet väl om mina planer nu att ta studieuppehåll efter den här terminen, då min motivation inte alls är på topp, men måste säga att jag är glatt överraskad över hur roligt jag har det nu, av och till. Då verkar det väl dumt att hoppa av, när jag också är så nära utbildningens slut. Jag ville ge det en sista chans, kanske var jag bara orolig över att inte klara arbetet som sjuksköterska, men det visade sig att det var som jag misstänkt ett bra tag. Mina framtidsplaner och ambitioner har helt ändrat riktning, till något som jag egentligen borde ha insett tidigare är mer jag. Så vi får se, förmodligen, förhoppningsvis blir det att ta ledigt från skolan 1-2 år för att jobba och resa, och sedan blir det nog Gotland och deras arkeologiprogram. Men vi får se hur det blir :) Kanske far jag till England och söker jobb i några månader, kanske jag faktiskt kan vara lite impulsiv ;)

Igår stack jag, Ida och Malin iväg till Luleå för att se turnén med Björn, Måns, Soran och Özz. Efter många om och men, kom vi äntligen fram till Luleå på e.m. Vi gick och tomtade omkring ett tag inne i stan, i jakt på hotellet, sedan efter att ha frågat runt lite fick vi veta att hotellet låg utanför staden. Som tur var fick vi en karta från turistbyrån på Kulturets Hus (där vi senare skulle se showen) så vi kunde traska iväg till hotellet. Det var egentligen inte så långt, men eftersom att vi gick fel mer än en gång så tog det ett bra tag att hitta dit. Fint hotell och det bästa var att de hade ommålade (rosa/blåa) militärcyklar som vi kunde låna på kvällen när vi skulle iväg.

Väl på plats hade vi perfekta platser, rad 3 och precis i mitten (!!). Bra jobbat, Ida :D 
Vet inte hur jag ska beskriva föreställningen, känns bara som jag kommer upprepa mig en hel del, men underhållande (duh), smart och jävligt rolig. Satt dubbelvikt mesta delen av tiden som bara flög iväg. Alla var genialiska med smarta, roliga skämt (och sång). En utav många höjdpunkter var när det kom någon kommentar om Gotland och diverse saker ex. "medeltidsveckan" och jag fick roade blickar från Ida och Malin.
Jag hoppas att de här killarna kommer tillbaka till Norrland igen, för det var en perfekt kväll, och en perfekt dag att tillbringa med mina vänner:)


None 


RSS 2.0