:(

Ofattbart..

Sol.

Oj vad varmt det verkar vara ute. Jag har ännu inte vågat mig utanför dörren.



På begäran av Roos;

Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen."

- August Strindberg, Hemsöborna.

Hemsöborna var riktigt, riktigt bra. Det blev många skratt och några tårar. Skådespelarna och dansarna gjorde ett fantastiskt jobb, så även mannen som berättade/spelade dragspel/munspel och hade en liten roll i uppsättningen. Jag vet inte vem som blev favoriten; Madam Flod som var beredd att göra allt för att skydda gården och sina nära och kära, även att offra sig till att gifta sig med en ung, ambitiös dräng. Carlsson, som trots alla sina fel framfördes på ett sådant humoristiskt sätt att han blev nästan charmig. Gusten som älskade sin mamma högt, och allt han ville var att visa  att han dög, och att se till att gården inte gick förlorad. Rundqvist som bara levererade skratt efter skratt. Den stackars kärlekskranke, snälla Norman. Den svärande fylle-pastorn Nordström som sprang efter stackars Lotten och Klara, pigorna som var nästintill gårdens allt-i-allon. Eller den evigt fnittrande Ida?
 I drygt två timmar kändes det som att man blivit förflyttad till en liten ö i söder, under den senare delen av 1800-talet, vilket var en förtrollande känsla.
Stämningen var på topp, vädret var på vår sida och att det hela tog plats utomhus, mitt i det gröna bland gamla byggnader, hjälpte till mycket med inlevelsen.
Två små minus var alla bladlöss som föll ned på oss från träden, samt att under halva teatern ha solen i ögonen. Men, vad är väl en sommar utan bladlöss? Och programmet var perfekt att använda för att få solen ur ögonen.

Duger detta? ;)



Igår fick jag ett tips om en jätterolig liten internetsida som har typ-flashcards för att hjälpa en att få en djupare förståelse av hieroglyfer och hur man tyder dem. Riktigt beroende-framkallande, och jag lär ägna resten av dagen med detta ^^

Ikväll kommer Johan, Marcus, Sarah & Verotass hit för att äta grillat och fira storebror som fyllt år. Sedan ska jag, Ida & Malin på bio och se Transformers 2: Revenge of the Fallen. En höjdarkväll att se framemot alltså ^^

Dåligt, Erika.

Oj vad jag är dålig på att blogga nu. De senaste dagarna kan jag skylla på übertröttheten som kommer då man jobbar fredag-tisdag med helt galna dagar på jobbet. Som tur är så slutar jag 12 imorgon, sen har jag min helg framtill fredag, då det blir ännu en jobbarhelg. Men ska inte klaga, min lön kommer vara otroligt rolig att få nästa månad ^^

Ikväll ska jag och päronen fara till schtan och se "Hemsöborna", ute i det gröna, med Västerbottensteatern. Det kommer säkerligen bli otroligt kul ^^ Fastän det var ett tag sen jag läste boken, och kommer inte riktigt ihåg handlingen, så minns jag att jag tyckte att den var bra. Så jag längtar <3 .

RSS 2.0