"Om jag kunde drömma"

Så.. nu har även jag fasnat för "Twilight"-triologin (var väl ganska väntat?). Iofs har jag bara läst första boken ännu, väntar på att de andra böckerna ska befinna sig i min brevlåda snart, men jag tvivlar inte på att de kommer vara bra även de :)
Händer inte så mycket annars, känns som att mestadelen av tiden tillbringas på jobbet. Bra att få lite pengar och att ha något att göra istället för att sitta framför datorn/TV:n.

Ja, detta var väl intressant (?)...


P.s.

Nu har jag äntligen fått se "P.s. I Love You". En väldigt bra film. Om man gillar att skratta och gråta, så är den underbar. Varm är den också. Min längtan efter att fara till Irland blev inte precis mindre efter att ha sett denna film ;)

  

Imorgon är jag ledig, och ska på kvällen besöka biografen med Ida och Malin och se "Twilight"! Efterlängtat.


Dagens konstaterande.

Extreme Makeover: Home Edition + mascara = Dålig kombination.

Julstämningen kvarstår.



Kan man få mer julstämning än med Rudolf och Donald Trump?

En vecka innan jul.

Har en såndan där mysig julstämning just nu. Absolute Christmas spelas på datorn, böcker plockas ner, nya böcker ställs upp, gamla papper slängs, blommor ska vattnas (!!), filmer sorteras.. Ja, det är julstädning på gång.

Jullov.

Nu är det nu. Och nu är det jullov. Har gjort min sista dag på sjukhuset och har lagt en sista justering på arbetet. Bäst att kolla igenom det med "nya ögon" innan det ska skickas in, men ganska klart tror jag ändå att det är:) Nu väntar "Ugly Betty" och sen ska jag sooova. Imorgon ska det julstädas, ska bli så mysigt så när det är klart.

En grå helg, som resulterar i en färgfylld söndag kväll.

Nu har jag suttit princip hela dagen med mitt arbete, och tro det eller ej, men jag är nästan klar! Har bara lite saker att ta reda på imorgon och skriva in, sedan är det finished. Yay! Känns så bra att inte behöva oroa mig för detta över lovet, och bara kunna njuta av julen. Jag tror att vi har verkligen chockat föräldrarna i detta hus, då tre ungdomar har suttit största delen av helgen med skolböckerna. Vi är en väldigt spännande familj ;) Är nästan lite stolt.

Nu ska jag ta mina fyrkantiga ögon (vad blir dom annars efter att ha suttit nära 9 timmar i sträck framför datorn?), och ta mig en mandarin, en dusch och en bok. Eller kanske se Parlamentet innan? Bra idé. Nu när det inte är något Bones ikväll. Suck.

Ha en trevlig fortsatt söndag!


Lucia.

Glad Lucia, eller trevlig Lucia, eller merry Lucia. Det är en väldigt händelsrik lördagskväll här i huset. Jag, broder och hans flickvän har alla suttit på varsitt håll med skolböcker/datorer och pluggat. Vissa har haft mer självdisciplin än andra, jag prioriterade en tur till Maxi (där jag fick en flyglektion btw) och en stund framför TV:n som visade Harry Potter. Sedan fick jag dåligt samvete av att se M. och S. vara duktiga, så nu hamnar jag framför datorn och böckerna igen. Känns ändå ganska bra med detta arbete, eller jag har mer grepp om det nu. Nöjd blir man ju som känt aldrig. Förhoppningsvis blir jag relativt klar imorgon, bara några småsaker att kolla upp på måndag och fylla i, sedan är det finished. Nice.

Måndag och tisdag kvar på praktiken. Så tisdag kommer vara en otroligt härlig kväll, då jag borde vara klart med allt. Om det är så här härligt väder blir det en lååång promenad (med stabilare skor).

På onsdag ska jag nog in till stan för att kanske få träffa B. och sedan träffa lillebror för att köpa julklappen till våra päron, och då är jag klar med alla julklapparna för i år. Nöjd över att inte vara ute i sista minuten som vanligt :)

Nu ska jag fortsätta plugga medan jag fortfarande har den här energin.

4 styckna 5.00-mornar kvar.

Shit. Dagen som kändes väldigt långt borta för ett halvår sen är snart här. På tisdag jobbar jag min sista dag på sjukhuset. 
Det är bara arbetet som är som ett medelstort grått moln på min himmel just nu, har inte lika mycket panik som för en vecka sedan, kan bero på att jag ägnat ganska mycket tid de senaste dagarna åt att skriva på det, det mesta som är kvar nu är att skriva från litteratur, sammanfatta mycket plus att fila på omv. åtgärderna lite grann.

Måste säga Mon, att du verkar ha en radar som känner av när jag behöver lite uppmuntran. Fick idag, när jag kom hem med huvudvärk och huvudet fullt av latinska termer, med vetskap att kvällen skulle gå åt till att fortsätta plugga, ett brev från England! Ett långt brev dessutom. Det var jätteintressant och peppande att läsa :) Det är otroligt kul att få ett vanligt brev, nu när vi lever på 2000-talet då man endast har tid att skicka via internet. Väldigt uppskattat.

Nej, nu ska jag fortsätta plugga, har en cola och lite godis i beredskap (när man skriver en 20-sidors uppsats är det tillåtet att ha lite gott till).

En liten ointressant uppdatering.

Är lite smått dålig på att uppdatera just nu, min energi har varit låg, men nu börjar den gå uppåt igen. < 3 veckor kvar av praktiken. Måste erkänna att jag kommer sakna min avdelning lite, en del av tiden där är faktiskt otroligt rolig och personalen är underbara. Mitt självförtroende har verkligen fått sig en uppåtsving, mycket tack vare personalen och patienterna. Men jag ångrar ändå inte mitt beslut, då det inte känns rätt. Jag önskar att det skulle kännas rätt, verkligen, men tyvärr är så inte fallet.
Om dryga en och en halv månad är detta kapitel utav mitt liv "över". Det har varit roligt, intressant, jobbigt, händelserikt och givande. Synd bara att det jobbiga har blivit så stor del utav det att det inte ens känns värt att fortsätta. Aldrig i hela mitt liv har jag trott att jag ens skulle fundera på att hoppa av en utbildning. Hmmm... Det är så många man kommer sakna, ca. 27 stycken för att vara exakt. En klass där alla kommer bli fantastiska sjuksköterskor som jag helt och fullt skulle lita på som patient. 

Nu är det bara ett antal dagar kvar på avdelningen, som kommer gå ruskigt fort, dels för att dagarna går väldigt fort samt att jag har ett arbete hängandes över mig som jag nu äntligen ska ta tag i. Första bästa tillfälle jag får, förhoppningsvis imorgon. Planerar att ta bort två utav mina lediga dagar den närmsta veckan, för att fullt och helt kunna vara på avdelningen och lära mig det som är kvar, plus att fokusera på arbetet så det kan vara klart till sista veckan (då jag förhoppningsvis kan sluta två dagar tidigare!). Kommer bli en jäkligt tung vecka nu, men det är mitt val och jag är glad över denna tunga veckan ;) 

Ska snart äta, sedan ta det lugnt, ta igen lite läsande i tidningar och böcker, sedan är det "House" och efter det, sooova. Hur bra är det att när man ska sova så kommer man på sig själv med att helt omedvetet tänka på vad man förhoppningsvis (tag i trä) ska packa i resväskan om ca. 3 månader (och bli helt hyper av att tänka på detta), samtidigt som man stirrar upp i taket och ser klockan visa "00.38", när man vet att man ska upp 5.00?  


RSS 2.0