veckans kap

Idag var jag och Ida på stan i jakt på inlines, vi gick igenom alla (tre) sportaffärerna och till slut gick vi tillbaks till Stadium där vi hittade ett par som jag tyckte passade väldigt bra iaf. Malin följde med dit och vi skämtade med henne att hon borde pröva barninlines för 200 kr, det var upp till strl 36 så hon kanske skulle kunna köpa dom. Vi öppnade kartongen och 36:orna såg ut som 40-41:or. Vi prövade dom och 35:or och vi kunde ha dom! Så jag köpte ett par 36:or inlines. Kändes helt underbart :D För 200 kr!
Sen så blev det till lite pengar då vi köpte handleds-,armbågs- och knäskydd + hjälm. Men jag höll mig ändå till under 550 kr för allt så jag är nöjd:)

Nu ska jag äta sen ska jag och Ida ut för att hitta någon bra plats utan människor så att vi kan öva på att åka utan att falla:P

suck..

Imorse var jag duktig som jag hade tänkt och gick ut på en ganska-lång promenad. Lite springande blev det också, men mest gång. Det var väldigt skönt att komma in kvart över åtta för att äta frukost och en yrvaken lillebror kom ner för att även han äta frukost. Det kändes bra att veta att man gjort något värt medan vissa låg och sov:P

Pluggandet går ungefär lika bra som igår, fastän jag inte sett någon film . hmm..

Kände mig väldigt huslig när jag stod och gjorde 5 portioner med falaflar och couscous, så nu har jag fyra matlådor till skolan/jobbet:)

Jag och Ida satt och drömde över telefonen om att köpa inlines till sommaren, och jag hittade ett par på tradera med alla möjliga slags skydd, hoppas bara på att dom inte går upp i pris för mycket  (>.<).

Jag blev överlycklig när jag kollade i brevlådan och hittade mitt paket från discshop, slet lyckligt upp kartongen och hittade .... FEL dvd! Dom hade skickat en annan version av Jane Eyre, inte den jag beställde. Så det blev att sätta sig ner och skriva ett mail, som jag fick väldigt snabbt svar på, där dom bad om ursäkt och skulle skicka den dvd jag ville ha så skulle jag sen kunna skicka tillbaka den jag fick. kanske lika bra, annars skulle jag väl sitta inne och uggla hela dagarna med serien ^^ .

Nu ska jag ta och skärpa till mig och plugga så att jag med gott samvete kan se Bones ikväll:)

 

Uppdatering

Kom på att jag inte har skrivit och berättat om Pirates som jag såg i fredags! Fast dom som läser den här bloggen vet nog redan vad jag tyckte om den, BRA:)

Jag tycker att den är då lika bra som dom andra två, även fastän den var liiite lång, fick ont i bena där ett tag, men tiden gick ändå fortare än vad den brukar göra under 2 timmar och 43 min eller hur lång den nu var:)

Johnny Depp var rolig (och snygg) som vanligt, men nästan i slutet av filmen höll jag på att kvävas när jag såg Orlando Bloom dyka upp på den stora duken och var så jävulskt snygg, seriöst den snyggaste människan som någonsin visats på en bioduk (hmm.. fightas om platsen med en ung Marlon Brando).

I alla fall så får filmen   ☺☺☺☺ av mig:) 


I lördags så bar det av till Piteå och hälsa på farmor och passa på att shoppa lite. Jag blev dumpad vid dollar-store som kanske inte är det bästa stället att he av en Erika när hon nyss fått lön och är alldeles ensam:P Det blev lite allt möjligt som hamnade i korgen, en strandväska, pärmar, hundgodis(?), plastfickor... detta fick göra sällskap hem med min nya prickiga tröja och mina nya fina, osköna, skor.
Sen när vi väl kom hem så fick jag syn på den lilla familjen Johanna, Johan och Anton på väg ut från min gård. Vi följdes åt på ICA där jag inte kunde motstå att köpa ananas och avokados . mums.

På kvällen så dök Monika upp hemma hos mig, och vi satt och kollade upp lite grann om England, Irland och sånt där roligt. Sen så såg vi The Holiday och sen så bröt vi upp och jag gick och la mig, ovanligt tidigt för att vara helg:S

Igår så jobbade jag kväll, vilket innebar att jag aldrig hann vara med då mamma fick sin morsdagspresent (blommor, prestentkort på Kappahl, stor ask med Merci) men dom hade sparat grekisk sallad och choklad åt mig så jag var ändå ganska nöjd när jag kom hem:)

Idag så steg jag duktigt upp halv nio och tänkte ägna hela dagen åt att plugga, vilket resulterade i att jag såg Montel Williams Show, Kärlek & Fördom (Bollywoodisk version av Stolthet & Fördom) och Emma.

image14  image15

image16

Det var så länge sen jag såg "Emma" så att jag hade glömt bort hur bra den verkligen är. Visst, boken är 100 ggr bättre, men filmen är både rolig och tårfylld. Måste ge cred till Jeremy Northam som faktiskt är den som får en att skratta. Han behöver bara höja på ögonbrynen lite grann för att man verkligen ska uppfatta det humoristiska i scenen. UTMÄRKT.

Ja, så blev det kväll och där runt sju så började jag inse att jag var tvungen att plugga så det är ungefär det jag gjort framtills nu.

Nu ska jag läsa "Mansfield Park" och sen sova, är lite sur på mig själv för att jag hade så bråttom att läsa ut "Jane Eyre", men jag blir så när jag verkligen gillar en bok, jag kan inte sluta läsa nästan förräns jag läst ut den:S Nu väntar jag på mini-serien av boken som jag lite impulsaktigt beställde i fredags.  

Imorgon ska jag försöka ta mig i kragen och stiga upp tidigt för att fara ut och springa och sen plugga så att jag gör något värt (värdare) av dagen;)

Sov gott!
Kram


Var dag är en sällsam gåva.
En underbar möjlighet.


Dagen med stort D

Äntligen! 5 timmar och 8 minuter kvar. Jag ska se filmen jag väntat på i evigheter. Hoppas bara den är bättre än vad tidningarna skriver. Men man ska inte lita på dom, en film där Johnny Depp tar på sig piratkostymen kan inte misslyckas:)

Skulle egentligen plugga idag, steg upp halv åtta, men nej, jag satte mig ner och läste Jane Eyre, som jag har gjort i säkert 4 timmar idag så he blev inte så mycket om att observera pat. andning m.m. Men jag tar det sen:)

image13

"Hide the rum!"

una cerveza grande, por favor

idag var jag och mamma på stan på jakt efter "solfjärdrar" att ha i fönstret för att skydda blommorna från solen. Efter många om och men så hittade vi dem till slut på Jacks, sedan for vi till obs och åt räkmacka. Mums:)

Där inhandlade vi även middag och jag hittade ett par finfina sommarskor och sockar hamnade också i korgen.

När vi kom hem blev det dax att plugga igen, men det gick ganska fort och underlättades enormt när jag fick mitt lönebesked som var mycket bättre än vad jag hade trott:) så jag överlever nog en månad till verkar det som:P

Fick ett otroligt chokladabstinens, eftersom det är mitt personliga årsbästa att inte ha ätit choklad på fem dagar:P

Imorgon ska jag på bio och äntligen få se Pirates 3an:D Kan knappt bärga mig!

Var på bibblan nyss och lånade "Jane Eyre" , en äkta sommarbok:) Läste den för två år sen när sommaren var som bäst, så nu när jag ser omslaget så tänker jag bara på underbart väder, så vart tvungen att läsa om den:P
Väldigt bra!

Sitter och har uppe ett spansk-inlärnings-program för att förhoppningsvis kunna lära mig språket lite bättre, men ingenting fastnar, som vanligt.

Torsdag redan, shit vad veckorna går fort nu. Och appropå gå så verkar det som att min hund är less på att vänta på sin promenad då hon kommer och puffar på min arm och nosar i min byxficka:P  ska nog ta en promenad då

Adíos

image11  image12

egna studier

Idag har vi haft egna studier. Så det resulterade i att jag ställde klockan på 6 (steg upp 7), åt frukost, läste ut boken (se tidigare inlägg) och satte mig ner och började plugga. Klockan elva gick jag ner för att göra lunch åt mig och mamma, men hon ville tydligen inte ha min quinoa och sallad så jag fick äta den själv:P

Sen tog jag med mig Freja och gick ut på promenad i Kåge. Det var väldigt skönt, fint väder, lite blåsigt men solen värmde.
Kom in, fortsatte plugga till typ halv två då jag var less och ville ut, så vi tog en andra promenad. Samma runda, typ. Då blåste det lite mer men var fortfarande skönt.
Sen pluggade jag igen tills jag hann klart med det jag tänkte hinna idag (nöjd över att faktiskt för en gång skull hållit mig till planen:)

image10

Nu ska jag nog spela lite TVspel medans jag väntar på att youtube ska ladda en dokumentär:)

Tjohej!

Sioma Zubicky

Kom hem från en faktiskt ganska kort skoldag, nästintill död. Vet inte riktigt varför jag var så trött, får väl skylla på mina allergitabletter, eller att jag var uppe länge igår:P

Bestämde mig iaf för att vila direkt jag kom hem, så jag hedde på en westlife skiva (japp. lyssnar på dem. Igen.)
och la mig ner och bara lyssnade på låtar som påminde mig om gamla tider. Blev lite piggare efteråt så jag gick ner för att äta middag och lade mig sedan för att läsa en bok som jag lånat av Johanna, "Med förintelsen i bagaget" - Sioma Zubicky. Väldigt bra. Han var och pratade på våran skola om hans upplevelse av förintelsen, jag är bara så förbannad på mig själv att jag inte också köpte boken.

image9             image8


Sedan så for jag och Ida ut och gick Kågebroarna. jag tänkte vara smart och ta med en stegräknare men vetefan om den stämde :S den visar iaf att vi gick 7.2 km men jag tvivlar på att broarna är så långt? hmm.. man kanske ska ställa in hur långa steg man tar? ....

Iaf så blev jag pigg nu efter promenaden. Typiskt, nu när jag ska snart sova :S

grönt, soligt. sommar!

Vaknade kl 07.09 i mitt mörka rum. Kändes jobbigt att stiga upp, för jag somnade sent igår. Jag var orolig att det skulle vara regnigt och mörkt ute. Men så såg jag den där lilla lilla ljusspringan i fönstret, den biten av solen som mina rullgardiner lät komma in i mitt rum. Jag for upp och drog upp gardinerna. Det var som att man var tvungen att le när man såg det härliga vädret ute. Nästan allt har slagit ut och allt såg så glatt ut. Och så såg jag den sak som gjorde mig ännu gladare. Min blomma har fått blommor! Min doftranka har fått vita blommor, som kanske imorgon, kommer att slå ut och det kommer börja dofta underbart. Försökte hitta en kamera för att ta ett kort, men nej, hittade ingen. Ska se senare.

Igår innan jag skulle somna låg jag och tänkte på vad jag vill göra efter att jag gått ut skolan, och börjat jobba. Jag vill inte sluta plugga. Då kom jag på det. Jag vill lära mig olika språk! Förbättra min riktigt dåliga spanska. Lära mig franska. Italienska, portugisiska.

image7

Stand by me

Hej och hå. Nu börjar jag gå tillbaka till gamla tider när det gäller sömnen. Sitter uppe till två-halv tre tiden och sover till halv tolv-tolv.

Igår var en rolig dag, var med Ida och Malin, vi såg film (Les Dalton), som alltså är en "nyinspelning", otecknad, av Lucky Luke. Ah, fick minnen från barndomen när man satt och kollade på den tecknade serien. Det var tider det:P
Så iaf, den här filmen var på franska, men man tänkte inte så mycket på det, jag har faktiskt börjat gilla franska filmer mer nu.

image3

Sen så spelade vi Crash Team Racing, som är ett PS1 spel då man är olika djur som kör, liknande go-kart mot varandra på olika banor och använder olika vapen mot varandra.
Det gick ganska bra för mig, men får skylla på att jag faktiskt spelat det något fler ggr när jag var yngre än vad Ida och Malin gjort.

Sedan så på kvällen så såg jag "The Perfect Man", jo jag vet, det är en film med Hillary Duff (:S), men Mr. Big från Sex and the City var med, så det var väl nog med anledning att se den:) Plus att Ben Feldman var med, söööt. Filmen var faktiskt ganska bra, den var gullig.

Så vaknade jag imorse, och klädde på mig med lite somriga kläder för solen sken och jag ville hälsa sommaren välkommen. Tog salladen som blev kvar igår och gick ut och satte mig på bron och såg på medan mina föräldrar tog fram utemöblerna. Om jag bara hade vetat att min pappa skulle skölja av jordlådor med en vattenspolare, och att det skulle stänkas både jord och vatten på mig så skulle jag nog inte ha tagit på mig mina nyaste kläder;P

Så, när jag var alldeles jordig, och min sallad var förstörd av jord, så gick jag in, bytte återigen om, och satte mig och såg "Stand by Me". Den är alltid lika bra, hur många ggr man än har sett den. Det var Johanna som fick mig att se den första gången, så tack för det Johanna:)

Man blir så rörd av vänskapen mellan killarna, trots att de är så olika, och även om de "bråkar" en stor del av tiden, så skyddar de, och stöttar ändå varandra.

image5

Nu har jag städat så det ser någorlunda bra ut här, och nu ska jag försöka plugga lite grann, det som jag inte orkade i fredags. :)

"Var dag är en sällsam gåva. En underbar möjlighet."
- text från min pennvässare

Regn, regn och mera regn

Oj vad det har regnat idag. Jag och Ida hade tur när vi gick ut på promenad, just då det var uppehåll. När vi kom in igen så for jag på Apoteket och då var det riktigt spöregn. Men nu är det uppehåll igen så vi kunde he igång grillen. Jag har gjort iordning chili- och limemarinerad kycklingfilé med egna klyftpotatisar och avokadosallad, och nu håller min pappa på att he igång grillen för att grilla kycklingen. Mums.

Ikväll så ska jag vara med Ida och Malin, se film antar jag :P

Har börjat fundera på vad jag ska göra med Marlon. Hans ena fena är bortbiten och han ser verkligen ut att lida. Jag kan inte ha han i samma akvarie som dom andra fiskarna för dom gaddar ihop sig mot han. Så nu har han en egen skål. Men han verkar inte vara mer lycklig där. Usch. Stackars Marlon. Han har hängt med mig i snart 6 år.

Nu ropas det på mig att jag ska hålla koll på klyftpotatisarna.


NIKO

Nu sitter jag här igen, har börjat sitta vid datorn alldeles för mycket igen. Så det blir bara en kort stund idag, sen så ska jag städa lite grann, ta en promenad, kanske läsa lite och sen se Ghost Whisperer ikväll:) Fan vad jag följer serier nu förtiden:S har fått en del klagomål om det. men nu är det ändå inte lika mycket, vart ganska jobbigt att se Doktorn varje dag. Nu är det bara tre-fyra ;P

Jag måste slå ett slag för en grupp, Niko, jäkligt bra.  gå in på nikoonline.com, där finns det att man kan lyssna/ladda ner musiken gratis:) 

Brukar egentligen inte lyssna så mycket på "myspace-artister", men den här musiken är faktiskt riktigt bra

image2


underbara onsdag

japp nu verkar det som att alla har en sån här, när t.o.m. mina kära vänner Johanna och Isabella har skaffat en så gissar jag, som förut-krönt-datanörd, att det var även dax att jag skaffade en.

Idag har varit en relativt bra dag. For till skolan, hade intressanta föreläsningar och fick tillbaka tentan med ett G (wee), var ute och gick med Bella i regnet (fan vad bra vi är:P), åkte buss hem med Emelie J (helt otroligt underbart snäll människa), kom hem och hittade Marlon i en skål i köket istället för i akvariet, for på Maxi för ovanlighetens skull, tänkte köpa mörk choklad till "Men in Trees" men upptäckte att man aldrig ska gå på Maxi när man är vrålhungrig, så det blev en godispåse istället. Vart dock less så nu väntar jag på att min lillebror ska komma hem och ta den så jag slipper (väldigt trevlig storasyster som ger onödigt dåliga saker till min lillebror:P).

Såg en Wallanderfilm med min pappa och drack lite kaffe (otroligt gott, saknar) och rusade sedan upp för att hinna i tid till att se "Men in Trees", mitt absoluta favoritprogram. Eller ja, efter Vänner och Sex and the City förstås. Har saknat serien när det har varit hockey två veckor på rad istället:S

Och ja, nu funderar jag på att se en till Wallanderfilm (mestadels p.g.a. Ola Rapace, men filmerna är faktiskt riktigt bra trots min tidigare kritik då jag bara tyckte att Beckfilmerna var något att se).
 
Började tänka på Rom när jag läste Johannapannas blogg och insåg hur mycket jag saknade att vara där med tre utav mina bästa vänner. Vi hade riktigt roligt, visst? Eller ja, förutom vissa stunder som t.ex. på bussen;) Kan inte förstå hur vi kunde ändra allas fördomar om att tjejer är de som har renast runt om sig och älskar att städa. hmm..

image2
Bella, Johanna, Sofi . Ja, vad ska man säga? Man blir som man umgås;)

RSS 2.0