I have a dream..

Ska man göra det man verkligen vill göra även om det man vill göra kanske är något som skulle anses dumt att göra?

Eller ska man göra som folk tycker att man bör göra, bara för att göra det som gör dem glada?
Kanske genom att göra det folk vill att man ska göra, för att göra dem glada, gör en själv glad för att man gläder någon annan.

Men i så fall, ska man glömma det man själv vill göra som kan anses som dumt och fånigt, bara för att göra något som kan göra en någorlunda lycklig?

För nog kan det man bör göra, kanske göra en lite lycklig, men kanske inte lika lycklig som det man egentligen vill göra. Men också, det man vill göra, kanske i slutändan är något som man egentligen inte ville göra, utan det var bara något av en impuls? Ska man då kasta bort sina chanser på att i alla fall bli någorlunda nöjd, på något som kanske förstör hela ens framtid och drömmar?


Eller går det att kombinera dessa två, att först göra det som man bör göra ett tag, sedan göra det man egentligen innerst inne vill göra? Det kommer krävas extra mycket arbete, men det är i alla fall säkrare än att göra det man helst vill göra och riskera allt?

För i sådana fall, om det man drömmer om att göra, slutar som en katastrof, då kan man ju alltid falla tillbaka på det som man bör göra, som man då gjort?


Visst?


Kommentarer
Postat av: Johanna

Fast den stora frågan är väl egentligen vad det är du vill göra? Tell me! /your diary ;)

2008-01-23 @ 21:46:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0